Scheiden ondernemer

Als u een onderneming heeft en u gaat scheiden, kan dit invloed hebben op uw bedrijf. Als u als ondernemer in een echtscheiding belandt komen er een hoop vragen naar voren. Hoe gaat het bedrijf verder? Hoe worden de financiƫn verdeeld? Kan het bedrijf gewoon doorgaan? Dit zijn slechts een aantal vragen die u zult hebben. Het is dan ook verstandig om een ervaren echtscheidingsrecht advocaat met kennis over ondernemingen te benaderen om antwoord te krijgen op deze vragen. Het is natuurlijk erg zonde als de onderneming stopt met bestaan door de echtscheiding.

Huwelijkse voorwaarden of gemeenschap van goederen

In de huwelijkse voorwaarden kunnen zaken zijn opgenomen die betrekking hebben op de onderneming. In de meeste gevallen zijn afspraken hierover al vastgelegd en zijn deze in het beste geval leidend. U beschermt dus als het ware met huwelijkse voorwaarden uw onderneming. De onderneming valt als u getrouwd bent in gemeenschap van goederen onder de zaken die verdeeld dienen te worden. Dit kan dus wel degelijk een grote invloed hebben op de onderneming.

Schakel een mediator of scheidingsadvocaat in

Een echtscheidingsadvocaat kan u met raad en daad bijstaan om geschillen omtrent de onderneming bij een echtscheiding te voorkomen. Jullie kunnen kiezen om een onafhankelijke advocaat in te schakelen of allebei een eigen advocaat. De belangen zijn groot en de materie complex, waardoor een mediator of advocaat zeker kennis dient te hebben over een echtscheiding als er een onderneming in het spel is.