Boedelscheiding
Gespecialiseerde boedelscheiding advocaten.
Als jullie besluiten om te gaan scheiden, dienen de bezittingen verdeeld te worden tussen jou en je (ex)partner. In de praktijk ontstaan er bij de verdeling hiervan vaak geschillen. Het betreft namelijk niet alleen bijvoorbeeld de bank of een stoel, maar ook het vermogen, schulden, verzekeringen, pensioen en natuurlijk het huis wat jullie bezitten. De datum van het verzoekschrift tot de echtscheiding die door de advocaat wordt ingediend, is tevens de zogenoemde peildatum. De goederen en waarde van de gezamenlijke boedel wordt vastgelegd op deze datum. Alles wat er na de peildatum gebeurd qua financiën of gekochte goederen blijft bij de persoon die het betreft. De (ex)partner maakt hier dus geen aanspraak meer op na de peildatum.
Er zijn eigenlijk 4 stappen om een boedelscheiding te regelen. Het is bij een boedelscheiding aangeraden dat jullie zonder escalatie en in goed overleg een overzicht maken van de bezittingen.
Daarnaast dienen er ook over de gezamenlijke bankrekening, pensioen en verzekeringen afspraken te worden gemaakt. Dit kan natuurlijk lastige materie betreffen. Heb je hierbij hulp nodig of ontstaat er al snel onenigheid? Schakel een echtscheidingsadvocaat in of een mediator die jullie beide adviseert of bijstaat bij het opstellen van de bezittingen en de verdeling hiervan.
Het inschakelen van een boedelscheiding advocaat of mediator kan een hoop tijd, gezeur en problemen voorkomen. Komen jullie er in goed overleg niet uit of valt er niet te communiceren met de (ex)partner? Het niet verder laten escaleren van de boedelscheiding is dan erg belangrijk. Schroom niet om een advocaat of mediator met kennis en ervaring over boedelscheidingen in te schakelen voor een doelgerichte oplossing.