Echtscheidingsmediation

Echtscheidingsmediation is een goede manier om samen met je partner in gesprek te gaan en de echtscheiding in goede banen te leiden. Een echtscheidingsmediator inschakelen gebeurt vaak als je er met je partner niet uitkomt, maar er wel voor openstaat om er samen uit te komen. De mediator zal met jullie zaken betreft de echtscheiding op papier zetten en een overzicht maken van wat er geregeld moet worden. De stap naar een mediator is bij kleine geschillen een goede manier om er samen positief uit te komen.

De taak van een mediator

De mediator geeft helder advies, zal luisteren naar jullie beide verhalen en begeleidt en ondersteunt het proces. Hij of zij zal alle afspraken zo duidelijk mogelijk op papier zetten, zodat jullie beide met vertrouwen en in goede relatie de echtscheiding kunnen doorzetten. De escalatie is natuurlijk een belangrijke taak van de mediator. Een scheiding is al zwaar genoeg en problemen en geschillen maken dit proces vaak niet eenvoudiger. Door het inschakelen van een goede echtscheidingsmediator geven jullie in ieder geval aan om er samen uit te komen.

Echtscheidingsmediator of advocaat?

De keuze voor een mediator of advocaat is afhankelijk van de situatie waar jullie in zitten. Zijn jullie er eigenlijk al uit? Dan hoeft alleen een advocaat benaderd te worden voor het indienen van het verzoekschrift. Dit kan tegenwoordig zelfs al eenvoudig via een online scheiding. Zijn er kleine geschillen met betrekking tot zaken die geregeld dienen te worden? Dan is een echtscheidingsmediator een goede keuze. De man of vrouw is onafhankelijk en zal rekening houden met jullie gevoelens en is in staat om in goed overleg de scheiding te regelen. Zijn er grote geschillen en ontstaat er vaak escalatie? Dan is het verstandig om een echtscheidingsadvocaat in te schakelen. In de meeste gevallen is het verstandig om elk een eigen advocaat in te schakelen en verdere communicatie via de advocaten te verlopen. Helaas komen escalaties bij echtscheidingen (de zogenaamde vechtscheidingen) steeds vaker voor. De advocaat zorgt voor rust en zal het traject voor u zo goed mogelijk laten verlopen.